'OBS: der kan pt. ikke handles online

Fragt kun 39,- kr.

Hurtig levering

 
Filtrering
Farve
Mærke

Product was successfully added to your shopping cart.

Kay Bojesen

Kay Bojesen er, på trods af sine mange år på bagen, stadig ét af de mest kendte og elskede designs indenfor dansk håndværk. Hans produkter findes i hjem verden over, hvor de skaber liv og glæde i ethvert rum. Hans produkter blev oprindeligt skabt som børnelegetøj, og derfor har de et blødt og fantasifuldt udseende, der komplimentere et hvilket som helst hjem. På trods af sine simple og raffinerede designs, stråler Kay Bojesens produkter af godt håndværk, der kommer lige fra hjertet. Hvad end du vælger at stille dem på bordet, i vindueskarmen eller på bogreolen, så vil de give din bolig en varm og åben atmosfære, så du og dine gæster altid føler sig tilpas og velkommen.  

Kay Bojesen

 
Sorter stigende

   

1 vare(r)

Loading ...Load More ...
Sorter stigende

   

1 vare(r)

Fra sølvsmed til sangfugl

De Kay Bojesen designs vi kender i dag, består hovedsaligt af legetøjsdyr og andre figurer i træ. Men faktisk startede han ud med noget helt andet. I 1910 blev han nemlig uddannet som sølvsmed, efter at være blevet oplært af Georg Jensen, en anden kendt, dansk designer. Derfor har han i sit store sortiment også ting som smykker og bestik.

I 1919 blev Kay Bojesen gift, og det var efter han fik sin søn Otto, at hans kærlighed for trælegetøj opstod. Det mindede ham nemlig om, da han som barn plejede at få snittede træfigurer af sin far, forlæggeren Ernst Bojesen. For familie har altid betydet meget for Kay Bojesen, og det er derfor, at hans arv i dag er gået videre og holdes i live af hans tre børnebørn.

Kay Bojesens trælegetøj

Da Kay Bojesen i 1930’erne begyndte sin produktion af de produkter vi i dag kender og elsker, var det med et ønske om at skabe trædesigns der var runde, bløde og behagelige i hånden. Dette resulterede blandt andet i hans populære aber og sangfugle. Da han i sin tid begyndte at lave dem, var det på baggrund af, at han ønskede at lave legetøj til børn, der i en vis grad skildrede den virkelige verden, men samtidig gav plads til, at barnet kunne skabe sit helt eget fantasifulde univers, præcis sådan som hans far havde gjort.

Selvom hans produkter ikke længere bliver brugt som legetøj, har de beholdt deres legende udtryk og glimt i øjet. De skaber stadig et barnligt og dekorativt element til rummet, som både børn og voksne kan nyde godt af.

Her på siden finder du et stort udvalg af lige netop disse produkter. Hvad end det er til dig selv, eller en gave til venner eller familie, så kan du højst sandsynligt finde det her. Er du fx på udkig efter en ny Kay Bojesen sangfugl til samlingen, eller leder du efter et sted at begynde? Så er du kommet til det rette sted. Vi tilbyder nemlig Pop, Sunshine, Peter og alle de andre elskede fugle.

Som sagt har Kay Bojesen dog også lavet en masse andet trælegetøj såsom en fanebærer der er det perfekte alternativ til et almindeligt fødselsdagsflag, og derved tilføjer lige dét ekstra til fødselsdagsbordet. Den fås i tre forskellige størrelser. 

Selvom mange af produkterne ikke længere bruges som legetøj, så findes der altså stadig nogle, som er til glæde for børn. Dette inkluderer blandt andet en gyngehest og et sæt klodser.