'OBS: der kan pt. ikke handles online

Fragt kun 39,- kr.

Hurtig levering

 
Filtrering
Farve
Mærke

Product was successfully added to your shopping cart.

Holmegaard

Holmegaard har nogle af de bedste glas-designere i Danmark, og de går ikke på kompromis med kvaliteten. De formår at designe flotte enkle glas, som passer til nutidens stil. Der bliver både produceret mundblæst og maskinblæst glas, hvor det mundblæste er håndlavet af selve glaspusteren. Det betyder også at der er luftbobler i glasset, der derpå giver det sin helt egen charme. Du kan finde bloklysestager, vaser, lanterner og mange forskellige glas i flere forskellige former, som karakteriseres af dansk tradition, stil og design. Hos Holmegaard bliver der hele tiden eksperimenteret med nye designs.

 
Kategorier
Sorter stigende

   

1 vare(r)

Loading ...Load More ...
Sorter stigende

   

1 vare(r)

Holmegaards historie

I 1800-tallet var Danmark meget begrænset med erfaring af glas, og havde derfor mangel på kvalificerede. Grevinde Henriette Danneskiold-Samsøe var en af de første kvindelige erhvervsledere, og hun gjorde det muligt. Selve glasværket startede i 1825, hvor det blev lagt i mosen, fordi der var nok brændsel til glasovnens meget høje temperaturer. I starten producerede de kun grønne glas, men senere begyndte de også på de klare drikkeglas. Her fandt man 10 øvede glasmestre fra Bøhmen, som man smuglede ind i landet.

I løbet af 1900-tallet kom kunstnerne ind i billedet og det startede derfor en lang tradition af samarbejde, som gør at der i dag er nogle af de bedste kunstnere til glas produktionen. Da Per Lütken blev kunstlederen af glasværket, blev glassene mere stilsikre og smukke i udformningen. Det gjorde det muligt at eksportere til andre lande. I 2008 gik Holmegaards glasværk konkurs grundet finanskrisen, og derfor blev brandet overtaget af Rosendahl Design Group. Holmegaard kan derfor fortsætte med udviklingen af flotte og moderne glas. Rosendahl Design Group besluttede sig derefter at den gamle historiske samling, skulle på Næstved Museum. Her skulle det danne grundlag for et nyt dansk glasmuseum.

Om Holmegaards designs

I løbet af de mange år Holmegaard har eksisteret, er flere forskellige designs blevet lavet. Derfor har de forskellige serier også fået deres egne unikke navne.

DWL, også kaldet Design with Light, er en glaslanterne, designet til de flotte sommeraftener på terrassen, eller stilfulde juledekoration til den kolde tid. Formålet med lanternen, er at sprede hygge til hjemmet. Maria Berntsen er designeren bag lanternen, og har virkelig fået den skandinaviske stil frem.

Flow-serien er lavet af Marion Fortat, som henter inspiration i vandet. De søde runde folder i glasstagen skal forestille vandets ringe fra et stenkast. Når man tænder for stearinlyset, er der en flot aura omkring glasset, som giver en meditativ og blød stemning. De findes både til fyrfadslys og bloklys.

Tom Nybroe havde ambitionen om at skabe de perfekte vinglas, og disse glas kaldte han Perfection. Designet er blevet lavet sådan så det flotte knæk fungere som en skænkelinje. Det er derfor muligt at hælde den korrekte mængde vin op. Resultatet af designet, blev en prisbelønnet glas-serie.

Idéelle-serien er inspireret af de svungne feminine former, som Per Lütken havde en forkærlighed for. Serien er helt tilbage fra 1978, og er blevet en klassiker med høj samleværdi. Selve serien har både ølglas, vandglas, rødvinsglas, hvidvinsglas og flere. Per Lütken er også designeren bag NO.5 fra 1970, hvor formen var helt usædvanlig for sin tid. Resultatet blev et flot, enkelt og stilrent glas, som i dag, stadig er moderne.

Peter Svarrer blev i år 2000 bedt om at give sit bud på et nyt vandglas med temaet fremtid. Han valgte at kalde det Future, som har sin sjove, unikke og organiske form. Peter Svarrer er også manden bag designet Cabernet. Her har han fokuseret på at fremme vinoplevelsen, og udfolde dets fulde potentiale.
Bouquet blev formgivet af Peter Svarrer i 2002, som nu er en opdateret udgave med kortere stilk. Det nye design har et strammere look, der holder fast i elegancen af glasset. Derfor bringer det serien helt up to date med den moderne æstetik.

Torben Jørgensen har i samarbejde med Danske Ølentusiaster og Holmegaard, skabt ølglasset ved navn Det Danske Glas. Ølglasset er velegnet til alle typer øl, og formens overflade gør glasset ideelt til vinøse øl.

Cado glasvasen er designet af Fumie Shibata, som har haft inspiration fra den smukke oplevelse i de blomstrene træer Sakura. Hun har skabt et glasdesign, som forener det klassiske japanske med den skandinaviske minimalistiske brugskunst. Cado vasen er todelt, hvor bunden er i en flot blomme farve.