UDSALG - SPAR 10-70% - SE UDVALGET HER
0 vare(r)
Køb for 600 DKK og få fri fragt + gratis gave.

Din indkøbskurv er tom.

Fri fragt + gave over 600 kr.

Hurtig levering

 
Filtrering

Product was successfully added to your shopping cart.

Bjørn Wiinblad

Bjørn Wiinblad er blevet kendt for sine mange sjove og farvefyldte tegninger. Han gik meget mere op i sit eget univers end den danske stil. Hans kunst kendetegnes ved spidsnæsede piger med skæve mandelformede øjne, som blev malet på kopper, kander og fade. Det hele viste en stærk livsglæde og energi, som er helt unik i Danmark. Efter hans død i 2006, var interessen for hans kreationer ikke særligt stor. Men i dag er det igen blevet opdaget, da Arken udstillede hans keramik, gobeliner, plakater og teaterkostumer tilbage i 2015.

Sorter stigende

   

1 til 24 af 29

Loading ...Load More ...
Sorter stigende

   

1 til 24 af 29

Historien om Bjørn Wiinblad

Kunstneren kom fra en politisk familie, hvor hans far sad i Landstinget. Men han var selv slet ikke interesseret i politik. I stedet ville han helst tegne og male, hvorefter han også begyndte at skrive små historier. Bjørn Wiinblad havde ingen tanker om at uddanne sig eller gå ind i politik, og var mere en drømmer.

I 1935 begyndte Bjørn Wiinblad som typograf elev, da hans far gerne ville at han tog en uddannelse, som sikrede en fast månedsløn. Wiinblad blev færdiguddannet, men kunne ikke slippe tanken om at arbejde med kunst. Derfor begynder han på Det Kongelige Kunstakademi i 1940, og i 1943 blev han introduceret til keramikken af sin studiekammerat Lars Syberg, som havde sit eget værksted. Det blev Wiinblad begejstret for, og lærte at dekorere dem, da han hverken kunne dreje eller formgive det.
Han blev færdig på kunstakademiet i 1945, og debuterede allerede det samme år med en omfattende udstilling. Det var ikke kun keramiske krukker, fade og skåle, men også tegninger, plakater og illustrationer.
Allerede første dag solgte han for 1.000 kroner. Herfra fik han ført et væld af forskellige ting ud i mange år takket være fajancefabrikken Nymølle. Wiinblad kom dog ikke sovende til sin succes, da han knoklede løs. Han fik lavet et stel ved navn tryllefløjten, der var udviklet på basis af Mozarts opera. Det tog flere år at færdiggøre. Udover det, fik han en bestilling fra Iran. Wiinblad skulle designe et stel, som skulle bruges til fejring af det persiske riges 2500 år. Da Bjørn Wiinblad døde i 2006 var det en begravelse med champagne og musik, da han elskede fest og glæde.


Wiinblads design

Bjørn Wiinblad var meget berømt for sine årstidsfigurer med blomster i håret, og finurlige designdetaljer. Eva vaserne er et søsterdesign, som har fået givet et sødt forårslook med rosa rødme i kinderne. Designet findes i 2 farver. Lillesøster Eva er i en flot poetisk gul vase, hvor storesøsteren Eva er i blåtoner, som giver en ekstravant stemning.

Alle Wiinblads katte blev kaldt Miranda, og var oprindeligt tegnet til Den Blå Fabrik. Spare katten var kendt som Money Cat i 1969, og efter 50 år reintroduceres den klassiske sparegris. Spare katten kan bruges til dåbs- og fødselsdagsgave, men er også oplagt til det dekorative i hjemmet.

I 80’erne pyntede de langhalsede blomsterdamer i køkkenet med brøndkarse. Juliane er en urtepotteskjuler som kan give planter og krydderurter en omgang farveglæde til din bolig. De findes i mange flotte farver.

Cecilia-serien og Felicia-serien er flotte termokopper, som er lavet af porcelæn. Motiverne er håndapplikeret, og findes i forskellige farver, som kan mikses og matches. Koppen er designet, så du ikke risikere at brænde fingrene når du drikker din kaffe, te eller kakao.
Hvis du foretrækker hank, er Rosalinde-seriens version med hank. De passer perfekt til en borddækning der mangler en fin farvepalette af farver. Kvindeansigtet er et af Bjørn Wiinblads signaturmotiver.

Skal du have gæster til jul, så har vi de fine julestel som med den røde farver skaber en god julestemning. Dekorationerne stammer fra tidligere tegninger af Bjørn Wiinblad, og giver et helt unikt udtryk til stellet.

De 4 årstider er 4 forskellige porcelænsfigurer i versionerne forår, sommer, efterår og vinter. De er en nyfortolkning af Bjørn Wiinblads oprindelige årstidsfigurer, og derfor helt enkle hvide i stedet for de blågrønne nuancer. Den nye version gør det derfor lettere at finde en plads i dit hjem.

Flowerhead vasen, er en fortolkning af Wiinblads meget karakteristiske kvindelige ansigter. Selve blomsterhullerne er håndskårne. Vasen kan både fungere med og uden blomster, og findes i to forskellige størrelser. Blomsterhovedet giver dit hjem et elegant udtryk, som fremhæver kreativiteten.